Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

ziarenka pieprzu


210

Domowa musztarda

Robili?cie kiedy? musztard??:-) Ja przygotowa?am jš po raz pierwszy-wykonanie jest banalnie proste, a efekt...musztarda jest baaardzo ostra:-). Z?agodzi?am nieco jej smak poprzez dodanie miodu:-).

  • 1/2 szklanki gorczycy
  • ocet jab?kowy
  • miód
  • przyprawy: sól, pieprz

Zalej gorczyc? octem tak, aby ocet przykry? gorczyc? jeszcze na 2 centymetry powy?ej jej powierzchni. Przykryj podstawkš i odstaw szklank? na dwa dni. Je?eli zauwa?ysz, ?e gorczyca wch?on??a ocet, to dolej odrobin? przegotowanej, zimnej wody. Po up?ywie tego czasu dodaj do gorczycy ?y?eczk? miodu. Zmiksuj ca?o??, przypraw do smaku i domowa musztarda gotowa:-).

Smacznego:-)

* Źród?o przepisu:www.naturalnienaturalni.pl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

powrót
do góry