
415
Zupa z warzywami i kurczakiem
Przygotowałam zupę, którą można nazwać kolejną wersją zupy curry. Tym razem bez owoców morza, a z samym kurczakiem i warzywami. Przygotujecie ją w bardzo krótkim czasie. Pyszna, sycąca i bardzo pikantna. Smak zupy podkreśla znakomicie mleczko kokosowe oraz duża ilość kolendry:-). Polecam:-).
- 2 łyżki mrożonego zielonego groszku
- 1 marchewka
- 3-4 c pora
- kilka ryżyczek brokuła
- kilka różyczek kalafiora
- 100 g mięsa z nogi kurczaka
- 400 g mleczka kokosowego
- 1-2 łyżki zielonej pasty curry
- łyżka posiekanej kolendry
- przyprawy: sól, curry, ziele angielskie
Obraną marchewkę i por pokrój w kostkę. Mięso posiekaj na mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka wszystkie warzywa, posól i dodaj ziele angielskie. Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, po czym dodaj mięso i gotuj dalej 10 minut. Dodaj mleczko kokosowe i pozostałe przyprawy oraz pastę curry wg uznania co do stopnia ostrości zupy. Na koniec dorzuć kolendrę.
Smacznego:-)
wydrukwydruk bez zdjęć