Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2403.20190

420

Zupa z pak choi, rybš i kurkumš

Gdy zobaczy?am w sklepie kapust? chi?skš-pak choi-wiedzia?am ju?, ?e u?yj? jej do zupy. Warzywo to mo?na je?? równie? na surowo, jak i pieczone. Mi smakuje bardzo:-). Ma równie? szereg w?a?ciwo?ci pozytywnie dzia?ajšcych na nasz organizm: dzia?a przeciwzapalnie, obni?a ci?nienie krwi. Stosuje si? je równie? jako sk?adnik diety dla osób z powišzanymi problemami zdrowotnymi.

  • kapusta pak choi
  • 1/2 marchwi
  • 1/2 cukinii
  • zšbek czosnku
  • 1/2 ma?ej cebuli
  • 10 cm zielonej cz??ci pora
  • 15 dag ulubionej ryby: miruna, dorsz, etc.
  • ?wie?a natka pietruszki
  • 1/3 ?y?eczki kurkumy
  • 1/3 ?y?eczki ?ó?tej pasty curry
  • ?y?eczka oleju kokosowego
  • 1/2 szkl. mleczka kokosowego, opcjonalnie
  • przyprawy: sól, pieprz, li?cie laurowe, ziele angielskie

Cukini? i por pokrój w drobnš kostk?. Cebul? i czosnek drobno posiekaj, a marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kapust? posiekaj, nie musi by? drobno. Rozgrzej olej kokosowy na patelni. Wrzu? cebul? i czosnek, podsma? na ma?ym ogniu. Do garnka wrzu? por, marchew i kapust?. Zalej wodš, dodaj ziele angielskie, sól i dwa li?cie laurowe. Dodaj cebul? z czosnkiem. Gotuj na ma?ym ogniu przez 10-15 minut.

Ryb? pokrój w wi?kszš kostk?, dodaj do zupy. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Dodaj równie? past? curry, mleczko kokosowe, kurkum? oraz pieprz do smaku. Na koniec wrzu? posiekanš drobno na? pietruszki i gotowe:-).

Smacznego:-)

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry