Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urz─ůdzeniu. Pozostaj─ůc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuj─Ö czytaj wi─Öcej

1310.20160

315

Zupa z dyni─ů i szpinakiem

Je┼╝eli lubicie indyjski smak potraw oraz pikantne dania, to zupa, kt├│r─ů dzisiaj przygotowa┼éam, zadowoli Wasze podniebienia:-). 

  • 3/4 szklanki pokrojonej w drobn─ů kostk─Ö dyni
  • 1/2 ┼éy┼╝eczki zielonej pasty curry
  • ┼éy┼╝ka oleju kokosowego
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 150 g krewetek koktajlowych
  • gar┼Ť─ç szpinaku
  • 1/4 ma┼éego kalafiora
  • 1 ┼éy┼╝ka soku z limonki
  • przyprawy: s├│l, curry

Rozgrzej na patelni olej kokosowy, dodaj past─Ö curry i chwil─Ö podsma┼╝. Dodaj pokrojon─ů w kostk─Ö dyni─Ö oraz drobno posiekanego kalafiora. Podsma┼╝ ca┼éo┼Ť─ç oko┼éo minuty, cz─Östo mieszaj. Prze┼é├│┼╝ zawarto┼Ť─ç patelni do garnka, zalej bulionem, dodaj r├│wnie┼╝ krewetki i gotuj na ma┼éym ogniu. Pos├│l zup─Ö do smaku oraz dodaj curry, ok. 1/3 ┼éy┼╝eczki. Na koniec dodaj szpinak, mleczko kokosowe oraz sok z limonki. Pogotuj jeszcze minut─Ö. 

Smacznego:-)

Zmodyfikowany przepis pochodzi ze strony: www.kwestiasmaku.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdj─Ö─ç
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
tre┼Ť─ç

Prosz─Ö narysowa─ç poni┼╝szy kszta┼ét zaczynaj─ůc od kropki, nie przerywaj─ůc rysowania:

Ta przegl─ůdarka nie obs┼éuguje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do gˇry