Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1310.20160

315

Zupa z dyniš i szpinakiem

Je?eli lubicie indyjski smak potraw oraz pikantne dania, to zupa, którš dzisiaj przygotowa?am, zadowoli Wasze podniebienia:-). 

  • 3/4 szklanki pokrojonej w drobnš kostk? dyni
  • 1/2 ?y?eczki zielonej pasty curry
  • ?y?ka oleju kokosowego
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 150 g krewetek koktajlowych
  • gar?? szpinaku
  • 1/4 ma?ego kalafiora
  • 1 ?y?ka soku z limonki
  • przyprawy: sól, curry

Rozgrzej na patelni olej kokosowy, dodaj past? curry i chwil? podsma?. Dodaj pokrojonš w kostk? dyni? oraz drobno posiekanego kalafiora. Podsma? ca?o?? oko?o minuty, cz?sto mieszaj. Prze?ó? zawarto?? patelni do garnka, zalej bulionem, dodaj równie? krewetki i gotuj na ma?ym ogniu. Posól zup? do smaku oraz dodaj curry, ok. 1/3 ?y?eczki. Na koniec dodaj szpinak, mleczko kokosowe oraz sok z limonki. Pogotuj jeszcze minut?. 

Smacznego:-)

Zmodyfikowany przepis pochodzi ze strony: www.kwestiasmaku.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry