Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0704.20150

415

Zupa z czerwonej soczewicy

Po ?wi?tach przyda si? na obiad l?ejsza zupa z du?š ilo?ciš warzyw. Przygotowa?am jš na bazie czerwonej soczewicy. Zupa jest bardzo g?sta i niesamowicie smaczna. Zach?cam do spróbowania:-).

 

  • 1 marchewka
  • 1 ma?a pietruszka
  • 1/3 korzenia selera
  • 2 ma?e ziemniaki
  • 3 l bulionu warzywnego
  • ¾ szklanki czerwonej soczewicy
  • 1 ?y?eczka koncentratu pomidorowego
  • posiekany szczypiorek
  • przyprawy: sól, pieprz, czerwona, s?odka papryka, ziele angielskie, li?? laurowy, kilka ziarenek gorczycy

Warzywa pokrój w kostk?, zalej bulionem i gotuj do mi?kko?ci. Zmiksuj blenderem, nie musi to by? zupe?nie g?adki krem. Soczewic? przep?ucz dwa razy zimnš wodš, po czym dodaj do zupy i wstaw ponownie do gotowania. Dodaj wszystkie przyprawy i pogotuj ca?o?? ok. 8-10 minut. Soczewica bardzo szybko si? gotuje. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszaj.

Ugotowanš zup? rozlej do miseczek, posyp szczypiorkiem i gotowe!:-)

Smacznego:-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry