Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2205.20160

215

Zupa szparagowa

Kolejny przepis ze szparagami, czyli zupa szparagowa. Doda?am do niej jeszcze kalarep?, poniewa? uwielbiam wszelkie warzywa-korzenie:-).

  • 7-8 zielonych szparagów
  • 1/2 kalarepy
  • 1/2 cebuli
  • 3 cm pietruszki
  • 1 ziemniak
  • 2 ?y?ki kwa?nej ?mietany 12-18%
  • ?y?eczka posiekanego koperku
  • 1 l bulionu warzywnego
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, li?cie laurowe

Od?am ko?cówk? szparagów i pokrój je na drobniejsze kawa?ki. Wlej do garnka bulion. Zielmniaki, pietruszk? oraz kalarep? pokrój w drobnš kostk? i wrzu? do bulionu. Dodaj ziele angielskie oraz dwa li?cie laurowe. Gotuj przez 10 minut, po czym dodaj szparagi i gotuj dalej na mniejszym ogniu. Jak ju? warzywa b?dš mi?kkie, to wymieszaj ?mietan? z odrobinš zupy, po czym wlej do garnka. Przypraw zup? do smaku oraz dorzu? koperek.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry