Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0804.20140

430

Zupa pieczarkowa

Od dawna ju? mia?am ochot? na t? w?a?nie zup?. Jest bardzo smaczna, a ja uwielbiam zapach pieczarek. Do tej wersji dorzuci?am ser camembert, co by?o ?wietnym pomys?em. Zup? postanowi?am poda?  w starej, bia?ej  wazie, czym przyznaj?, zrobi?am wra?enie. Jestem nieskromna? Faktycznie, mog?o to tak zabrzmie?;-).  Ale wierzcie mi, wyglšda?o to efektownie. Takie podanie w jaki? sposób spowolni?o codzienny p?d. Zrobi?o si? wytwornie i dostojnie.

 

  • 70 dag pieczarek
  • 3 ziemniaki
  • 3 ?y?ki mas?a
  • 2 czubate ?y?ki kwa?nej ?mietany 12%
  • ?y?eczka soku z cytryny
  • 1 ?redni por
  • 1 ma?a pietruszka
  • ?y?ka posiekanej pietruszki
  • 70 g sera camembert
  • przyprawy:  sól, pieprz

 

Na poczštek posiekaj drobno por, rozgrzej patelni? i podsma? warzywo na ma?le. Pokrój pieczarki na cienkie plastry i dorzu? do pora. Niech ca?o?? poddusi si? ok. 10 min. Do garnka przeznaczonego na zup? wlej wod? oraz ca?y pieczarkowy wywar. Pietruszk? zetrzyj na tarce i dorzu? do zupy. Ziemniaki pokrój w drobnš kostk? i równie? wrzu? do garnka. Niech wszystko si? gotuje na ma?ym ogniu, a? ziemniaki b?dš mi?kkie. Pó?niej wrzu? camembert, niech si? rozpu?ci i nada zupie dodatkowego smaku. Na koniec dodaj ?mietan?, (rozmieszaj jš wcze?niej
z dwiema ?y?kami zupy), sok z cytryny oraz posiekanš pietruszk?. Gotowe:-).

 

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry