Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1507.20140

430

Zupa kalafiorowa

Na straganach i w sklepach pe?no jeszcze wsz?dzie kalafiorów, wi?c wykorzysta?am to warzywo i powsta?a do?? g?sta zupa kalafiorowa:-). Pozosta?e warzywa do zupy star?am na grubych oczkach tarki.

 

  • 1 ma?y kalafior
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 ?rednia cebula
  • 1 podudzie lub udko z kurczaka
  • 2 ?y?ki kwa?nej ?mietany 18%
  • ?y?ka posiekanej pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz, kilka ziarenek ziela angielskiego, kilka li?ci laurowych

Wlej do garnka wod? i wrzu? kurczaka. Pokrój drobno cebul? i wrzu? razem z przyprawami do garnka. Pieprz zostaw na koniec. Gotuj na ma?ym ogniu, zgarniaj wyp?ywajšce szumowiny. Pietruszk?, marchewk? i seler zetrzyj na grubych oczkach tarki i wrzu? do garnka. Kalafior podziel na ma?e ró?yczki i równie? wrzu? do zupy. Pogotuj ok. 20-30 minut. Na koniec dodaj ?mietan?, wcze?niej wymieszaj z ?y?kš zupy, oraz pietruszk?. Uzupe?nij przyprawy do smaku.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry