Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

3008.20151

420

Zupa curry z kurczakiem i makaronem ry?owym

Do zupy curry doda?am dzisiaj kurczaka. Je?eli nie jecie mi?sa, to przygotujcie jš z samym makaronem ry?owym. Zupa ma s?odki posmak, zrobi?am jš w nieco pikantniejszej wersji:-).

  • 150 g mi?sa z nogi kurczaka
  • 3/4 szklanki mro?onego groszku (mo?e by? równie? z puszki)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 ma?ego pora
  • 3 ?y?ki pasty curry*
  • 50 g makaronu ry?owego
  • 1 ?y?ka soku z cytryny lub limonki
  • przyprawy: sól, chili w proszku, curry, kurkuma, imbir

Pokrój mi?so na drobne kawa?ki. Marchewk?, pietruszk? i por pokrój w zapa?k?. Wrzu? wszystko do garnka, zalej wodš, dodaj mi?so i posól. Dodaj groszek, je?li masz wersj? mro?onš. Gotuj na ?rednim ogniu ok. 20 minut, a? mi?so i warzywa b?dš ugotowane. Po up?ywie tego czasu dodaj past? curry, wszystkie przyprawy do smaku. Dodaj równie? sok z cytryny oraz makaron. Pogotuj jeszcze zup? ok. 5 minut.

 

Smacznego:-).

 

*U?y?am ?rednio ostrej pasty na bazie mleczka kokosowego z sezamem i orzeszkami ziemnymi z firmy "Vitasia".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
komentarzeStefanPiekielnie dobra ta zupka. Szybka w przygotowaniu.dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry