Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1807.20140

210

Ziemniaki zapiekane z kapustš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziemniaki z kapustš mo?na je?? jako dodatek.  Mo?na je je?? równie? jako danie g?ówne i w?a?nie t? opcj? wybra?am:-). Na letnie dni w sam raz:-).

Do czasu podanego w czasomierzu nale?y doliczy? czas pieczenia: ok. 1h.

  • 5 du?ych ziemniaków
  • 30 dag posiekanej kapusty
  • oliwa z oliwek
  • 1 ?y?ka posiekanego szczypiorku
  • przyprawy: sól, pieprz

Wyszoruj dok?adnie ziemniaki i przekrój je na pó?. U?ó? je na blaszce lub w naszyniu ?aroodpornym, polej oliwš i posól. Piecz w temp. 220°C przez ok. 50 minut, do momentu, a? b?dš mi?kkie.

Posiekanš kapust? prze?ó? na patelni?, dolej troch? wody i przyprawy. Trzymaj na ma?ym ogniu przez ok.10-15 minut. Pod koniec dodaj troch? oliwy oraz posiekany szczypiorek. 

Wydrš? ziemniaki w ten sposób, aby mo?na by?o je faszerowa? kapustš. Uwa?aj, ?eby nie przebi? dna ziemniaków. Wydrš?onš cz??? do?ó? do kapusty i jš wymieszaj. Na?ó? na ka?dš po?ówk? ziemniaka kapust? i po?ó? ponownie do naczynia/na blaszk?. Zapiekaj ca?o?? w 200°C przez 15 minut.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry