Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2301.20140

620

Zielona sa?ata z dressingiem miodowo-musztardowym

Kolorowa, pachnšca, ?wie?a i chrupišca. Zielona sa?ata ze smacznym dressingiem bogata w ca?š palet? witamin. Do sa?aty doda?am w?dzonego kurczaka oraz s?odkš gruszk?-doskona?e po?šczenie i równowaga smaku:-). Je?li podacie takš sa?at? go?ciom, to gwarantuj? Wam, ?e b?dš zadowoleni i…wrócš po wi?cej:-).

 

  • 200 g mieszanki sa?at (takiej, jakš lubicie najbardziej)
  • 1 du?y pomidor
  • 5-6 cm ogórka
  • 2 dojrza?e gruszki
  • 20 dag w?dzonego fileta z kurczaka
  • ser mozzarella
  • ½ czerwonej papryki
  • 7 ?y?ek dobrej oliwy z oliwek extra virgin
  • 2 ?y?ki octu balsamicznego
  • 1,5 ?y?ki p?ynnego miodu
  • 1,5 ?y?ki musztardy
  • 2 ?y?ki pestek z dyni
  • 2 ?y?ki pestek s?onecznika
  • bagietka do podania
  • przyprawy: pieprz, sól

Sa?ata: podrzyj na drobniejsze kawa?ki sa?aty, a ogórka, pomidora, gruszki oraz papryk? pokrój
w paski. Mozzarell? pokrój w drobnš kostk?, a kurczaka w cienkie, mniejsze plastry. Wrzu? wszystko do du?ej miski.

Sos: do ma?ego s?oika wlej ocet, miód, oliw? oraz dodaj musztard?, a tak?e sól i pieprz do smaku. Wymieszaj energicznie wszystkie sk?adniki, podobnie, jak shakerem:-).

Polej sa?at? przygotowanym sosem. Pestki dyni i s?onecznika upra? na suchej patelni do momentu, a? lekko zbršzowiejš. Posyp nimi od razu sa?atk?. S?yszycie to skwierczenie? Uwielbiam ten d?wi?k:-).

Ja podaj? sa?at? z bagietkš.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry