Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1606.20180

415

Zapiekanka ze szparagami na cie?cie francuskim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szybka i prosta przekšska z ciasta francuskiego ze szparagami. ?wietnie smakuje z surówkš, sosem tatarskim lub ketchupem, zarówno na ciep?o, jak i na zimno.

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • p?k zielonych szparagów
  • 5 jajek przepiórczych
  • 1/2 ma?ej cebuli
  • 2 cienkie kie?baski wieprzowe                                                                    
  • ?wie?y szczypiorek
  • ser rokpol
  • zio?a prowansalskie
  • przyprawy: ?wie?o zmielony pieprz

Od?am ko?cówki szparagów i ugotuj je w osolonej wodzie, po czym pokrój na mniejsze kawa?ki. Kie?baski pokrój w cienkie plasterki. Cebul? posiekaj w piórka. Szczypiorek drobno posiekaj. Wycišgnij ciasto francuskie z lodówki, roz?ó? je na blaszce wy?o?onej papierem do pieczenia. U?ó? na nim najpierw cebul?, pó?niej kie?bas? i szparagi. Zetrzyj na ca?š powierzchni? ser rokpol oraz zmiel pieprz i posyp zio?ami. Wszystkie sk?adniki sš ju? solone, wi?c nie potrzeba dosypywa? dodatkowo soli.

Piecz ciasto w temp. 200 st. C przez ok. 15 minut, po czym wycišgnij, posyp szczypiorkiem oraz wbij ostro?nie w niektórych miejscach jajka przepiórcze. Wsad? ciasto na 2 minuty ponownie do piekarnika. Po wycišgni?ciu pokrój na kwadraty i podawaj.

Smacznego:-)

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry