Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2604.20140

310

Wstš?ki cukinii z bia?š fasolš i cytrynowym sosem sa?atkowym

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zucchine, limone e fagioli - tak si? nazywa to w?oskie danie w oryginale. Potrawa dla wegan, osób na diecie lub po prostu takich, co to mi?sa chwilowo majš do??:-). Sa?atk? poda?am z ziemniakami z oregano: https://www.ziarenkapieprzu.com.pl/pl/blog/pieczone-ziemniaczki-z-pomidorowa-salsa.

 

  • 1 puszka (250 g) bia?ej fasoli odsšczonej z zalewy
  • 2 mniejsze cukinie
  • odrobina posiekanej pietruszki lub szczypiorku
  • 2 ?y?ki oliwy extra virgin
  • 1 ?y?ka soku z cytryny
  • skórka otarta z ½ cytryny
  • przyprawy: sól, ?wie?o zmielony pieprz

Obieraczkš z obrotowym ostrzem pokrój cukini? wzd?u? na cienkie plastry. Przygotuj garnek z wodš, posól jš odrobin? i doprowad? do wrzenia. Gotuj plastry cukinii przez jednš minut?, nie d?u?ej. Odced? i prze?ó? do miski. Dodaj skórk? i sok z cytryny, a tak?e oliw?, przyprawy, fasol? i pietruszk?, starannie wszystko wymieszaj. Podawaj w temperaturze pokojowej.

Smacznego!:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry