Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1612.20180

220

Wega?skie spring rollsy

Wega?skie spring rollsy polecam wszystkim, którzy chcš zje?? co? lekkiego, zdrowego i w dodatku kolorowego:-).

  • 4 p?aty papieru ry?owego
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/3 pora
  • 4 rzodkiewki
  • ?y?ka oleju kokosowego
  • ?y?ka sosu sojowego
  • posiekana pietruszka
  • przyprawy:  sól, pieprz, kurkuma

Wszystkie warzywa pokrój w cienkie s?upki/paski. Przenie? je do miski, zalej sosem sojowym, dodaj pieprz, dok?adnie wymieszaj. Tak przygotowane warzywa od?ó? na pó? godziny. Po up?ywie tego czasu rozrzej olej na patelni i podsma? warzywa z dodatkiem kurkumy krótko na wi?kszym ogniu. Cz?sto mieszaj. Warzywa powinny by? al dente, a nakoniec wrzu? pietruszk?.

P?at papieru ry?owego namocz najpierw w zimnej wodzie, roz?ó? na du?ym talerzu i na?ó? warzywa na prawie ca?ej powierzchni. Nie radz? za d?ugo czeka? z nak?adaniem farszu, poniewa? z czasem coraz trudniej odklei? papier od powierzchni:-). Zwijaj rollsy najpier z obu boków, a pó?niej zroluj ciasno z przeciwleg?ych.

Tak przygotowane rollsy podawaj z sosami: zio?owym na bazie jogurtu, orzechowym lub innym ulubionym:-).

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry