Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2901.20190

215

Wega?skie leczo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dzisiejsze leczo zdecydowanie trafia w mój gust. Uwielbiam po?šczenie wytrawnych potraw ze s?odkim dodatkiem, jakim jest w tym przypadku ananas. Ciekawe, czy Wy równie? zasmakujecie w takim po?šczeniu sk?adników?:-)

  • cukinia
  • papryka czerwona
  • 2 pomidory
  • 20 dag pieczarek
  • du?a, czerwona cebula
  • ?y?ka oleju kokosowego
  • ?wie?a kolendra
  • dwie ?y?ki pokrojonego na drobne kawa?ki ananasa z puszki
  • 1/2 puszki mleka kokosowego
  • ?y?eczka czerwonej pasty curry
  • przyprawy: sól, li?cie laurowe, ziele angielskie, kurkuma, imbir

Wszystkie warzywa oraz pieczarki pokrój na wi?ksze kawa?ki. Rozgrzej w rondelku olej, wrzu? najpierw cebul?. Po 3 minutach dorzu? papryk? oraz cukini?, cz?sto mieszaj. Dodaj 2 li?cie laurowe i 5 ziarenek ziela. Posól. Pomidory sparz, usu? skór? i gniazda nasienne. Wrzu? pokrojone pomidory do rondla po kolejnych 5 minutach razem z pieczarkami. Gdy warzywa b?dš ju? mi?kkie, wlej mleczko kokosowe oraz dodaj pozosta?e przyprawy oraz ananasa. Dodaj równie? past? curry. Mieszaj cz?sto i trzymaj na ma?ym ogniu, a? wytworzy si? lekki sos, czyli ok. 2-3 minut.

Na samym ko?cu dodaj ?wie?š kolendr?. Leczo ?wietnie smakuje z chrupišcymi dodatkami: tortillš, grzankami, czy te? z tradycyjnymi dodatkami, jak pieczone ziemniaki.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry