Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2712.20140

425

Wega?ska zupa z fasolš mung

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po ?wištecznym ucztowaniu warto pomy?le? o czym? l?ejszym do jedzenia. Proponuj? ?wietnš, lekka zup? warzywnš z takimi przyprawami, jak ga?ka muszkato?owa czy kminek. Jak dzia?ajš na nas te przyprawy? Sš zbawienne, je?eli chodzi o trawienie. Polecam:-).

  • 200 g fasoli mung
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 zšbek czosnku
  • 1/2 ma?ego selera
  • 2 ziemniaki
  • przyprawy: sól, pieprz, ga?ka muszkato?owa, mielony kminek, ziele angielskie, li?? laurowy, s?odka papryka, ostra papryka

Fasola mung ma t? zalet?, ?e nie trzeba jej wcze?niej namacza?. Wyp?ukaj jš tylko, wsyp do garnka, zalej wodš, dorzu? kilka ziarenek ziela angielskiego oraz kilka li?ci laurowych i gotuj ok. 5 minut. Pozosta?e warzywa posiekaj w drobnš kostk? i dorzu? do garnka. Posól. Zupa nie wymaga ?adnej dodatkowej pracy, po 20 minutach gotowania na ?rednim ogniu powinna ju? by? gotowa. Przypraw do smaku pozosta?ymi przyprawami.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry