Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2302.20190

420

Trufle czekoladowe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocno czekoladowe trufle, które, jak powiedzia?a moja mama: "Agata, sš aksamitne i rozp?ywajš si? w ustach. Mo?esz robi? cz??ciej.":-). Pisz? to te? dlatego, ?e to do?? surowy krytyk;-). Chcecie sprawdzi?, jak smakujš takie trufle? Koniecznie wypróbujcie ten przepis:-). Sš banalnie proste do wykonania.

 

  • 40 ml ?mietany 30%
  • 120 g czekolady gorzkiej 70%
  • 3 ?y?ki mas?a
  • kakao do obtaczania trufli                                                             
  • ?y?ka bia?ego rumu lub brandy                                   
  • pó?torej ?y?ki miodu

Do rondelka wlej ?mietan?, dodaj miód. Mieszaj ca?o?? do rozpuszczenia sk?adników, po czym zdejmij z ognia. Dodaj po?amanš na mniejsze kawa?ki czekolad?. Mieszaj, a? czekolada si? rozpu?ci i uzyskasz jednolitš mas?. Przestud? ca?o??, dodaj alkohol i mas?o, dok?adnie wymieszaj.

Tak przygotowanš mas? wylej do naczynia wy?o?onego foliš spo?ywczš i w?ó? do lodówki na min. 3 godziny. Po tym czasie wycišgnij z lodówki, formuj trufle o nieregularnym kszta?cie i obtaczaj je w kakao. Uformowane trufle w?ó? do lodówki, aby si? sch?odzi?y.

Smacznego:-)

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry