
210
Szybkie minestrone
Dzisiaj przepis na szybką zupę, która nie wymaga specjalnego zaangażowania, a świetnie rozgrzewa i jest bardzo sycąca.
- 1 puszka białej fasoli w puszce
- ½ puszki pomidorów
- ¾ lub 1 szklanka drobnego makaronu (ja miałam akurat rurki i później je pokroiłam)
- 1 łyżka kwaśnej śmietany 12-18%
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 cm startego imbiru (opcjonalnie)
- kilka liści bazylii
- przyprawy: sól, pieprz
Wlej do garnka 2-3 szklanki wody, posól. Później wrzuć pomidory i makaron. Gotuj to na małym ogniu, aż makaron będzie miękki. Dolej wody, jeżeli chcesz uzyskać rzadszą zupę, makaron i tak jeszcze zwiększy swoją objętość. Dodaj odcedzoną fasolę i resztę, czyli śmietanę, koncentrat, imbir, cukier do smaku. Przypraw całość i pogotuj na małym ogniu jeszcze jakieś 10-15 minut. Na koniec dorzuć podartą w dłoniach bazylię, zamieszaj i zupa gotowa:-).
Smacznego:-)
wydrukwydruk bez zdjęć