Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2206.20170

210

Szparagi w szynce parme?skiej

Jak gotowa? zielone szparagi? Odpowied? na to pytanie jest bardzo prosta, bo w ich przypadku jest to ?atwiejsze, ni? w przypadku bia?ej odmiany tych warzyw. Wystarczy od?ama? ko?cówk? i ugotowa?:-). Pomys?ów na przepisy z u?yciem szparagów-bia?ych lub zielonych-jest mnóstwo. Wystarczš dobre ch?ci i odrobina kreatywno?ci. Dzisiaj prosty, ale jednocze?nie wyrafinowany przepis na szparagi w szynce parme?skiej, zapieczone
z mas?em. Dos?ownie rozp?ywajš si? w ustach:-).

  • p?czek zielonych szparagów
  • 7-8 plastrów szynki parme?skiej
  • odrobina mas?a
  • przyprawy: sól, ?wie?o zmielony pieprz

Od?am ko?cówki szparagów i umyj je. Zielonych warzyw nie trzeba obiera?. Gotuj warzywa w lekko osolonej wodzie przez 2-3 minuty. Po odsšczeniu z wody, ka?dego szparaga zawi? w szynk?, zaczynajšc od do?u. Posmaruj wszystkie odrobinš mas?a i u?ó? na blaszce wy?o?onej foliš aluminiowš.

Piecz szparagi w temp. 230 st. C przez 10 minut, po czym wyjmij blaszk?, przewró? je na drugš stron? i piecz jeszcze 5 minut. Szparagi muszš zmi?knš?, a szynka stanie si? krucha i pu?ci pyszny sok:-).

Smacznego:-)

 

Pyszne zielone szparagi w szynce parme?skiej.

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry