
210
Szasz³yki z arbuzem i kozim serem
Genialne w swojej prostocie szasz³yki z arbuzem i kozim serem. Polane sosem czosnkowo-zio³owym. Smakuj¹ dobrze zarówno na ciep³o, jak i na zimno. Czekam z niecierpliwoœci¹ na Wasze opinie:-)
- 200 g koziej goudy
- 1/2 kg arbuza
- 3 ³y¿ki gêstego jogurtu
- 1 ma³y z¹bek czosnku
- 1/2 ³y¿eczki posiekanego koperku
- ³y¿eczka soku z cytryny
- olej do pieczenia
- przyprawy: sól, pieprz
+ krótkie patyczki do szasz³yków
Szasz³yki: usuñ z arbuza pestki i pokrój go w kostkê, ok. 2/3cm. Ser pokrój w grubsze plastry (ok. 1 cm), a póŸniej w kostkê. Nadziewaj po kolei: arbuza i kawa³ki sera na patyczki. Popieprz odrobinê. Piecz z ka¿dej strony na œrednim ogniu, na rozgrzanym oleju, po 2 minuty z ka¿dej strony.
Sos: wymieszaj jogurt z sokiem z cytryny, koperkiem i przeciœniêtym przez praskê czosnkiem. Przypraw do smaku.
Smacznego:-).
wydrukwydruk bez zdjêæ