Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

3108.20150

210

Szasz?yki z arbuzem i kozim serem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genialne w swojej prostocie szasz?yki z arbuzem i kozim serem. Polane sosem czosnkowo-zio?owym. Smakujš dobrze zarówno na ciep?o, jak i na zimno. Czekam z niecierpliwo?ciš na Wasze opinie:-)

  • 200 g koziej goudy
  • 1/2 kg arbuza
  • 3 ?y?ki g?stego jogurtu
  • 1 ma?y zšbek czosnku
  • 1/2 ?y?eczki posiekanego koperku
  • ?y?eczka soku z cytryny
  • olej do pieczenia
  • przyprawy: sól, pieprz

+ krótkie patyczki do szasz?yków

Szasz?yki: usu? z arbuza pestki i pokrój go w kostk?, ok. 2/3cm. Ser pokrój w grubsze plastry (ok. 1 cm), a pó?niej w kostk?. Nadziewaj po kolei: arbuza i kawa?ki sera na patyczki. Popieprz odrobin?. Piecz z ka?dej strony na ?rednim ogniu, na rozgrzanym oleju, po 2 minuty z ka?dej strony.

Sos: wymieszaj jogurt z sokiem z cytryny, koperkiem i przeci?ni?tym przez prask? czosnkiem. Przypraw do smaku. 

Smacznego:-).

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry