Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

3108.20150

210

Szaszłyki z arbuzem i kozim serem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genialne w swojej prostocie szaszłyki z arbuzem i kozim serem. Polane sosem czosnkowo-ziołowym. Smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie:-)

  • 200 g koziej goudy
  • 1/2 kg arbuza
  • 3 łyżki gęstego jogurtu
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki posiekanego koperku
  • łyżeczka soku z cytryny
  • olej do pieczenia
  • przyprawy: sól, pieprz

+ krótkie patyczki do szaszłyków

Szaszłyki: usuń z arbuza pestki i pokrój go w kostkę, ok. 2/3cm. Ser pokrój w grubsze plastry (ok. 1 cm), a póżniej w kostkę. Nadziewaj po kolei: arbuza i kawałki sera na patyczki. Popieprz odrobinę. Piecz z każdej strony na średnim ogniu, na rozgrzanym oleju, po 2 minuty z każdej strony.

Sos: wymieszaj jogurt z sokiem z cytryny, koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku. 

Smacznego:-).

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do gry