
210
Szaszłyki z arbuzem i kozim serem
Genialne w swojej prostocie szaszłyki z arbuzem i kozim serem. Polane sosem czosnkowo-ziołowym. Smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie:-)
- 200 g koziej goudy
- 1/2 kg arbuza
- 3 łyżki gęstego jogurtu
- 1 mały ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki posiekanego koperku
- łyżeczka soku z cytryny
- olej do pieczenia
- przyprawy: sól, pieprz
+ krótkie patyczki do szaszłyków
Szaszłyki: usuń z arbuza pestki i pokrój go w kostkę, ok. 2/3cm. Ser pokrój w grubsze plastry (ok. 1 cm), a póżniej w kostkę. Nadziewaj po kolei: arbuza i kawałki sera na patyczki. Popieprz odrobinę. Piecz z każdej strony na średnim ogniu, na rozgrzanym oleju, po 2 minuty z każdej strony.
Sos: wymieszaj jogurt z sokiem z cytryny, koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku.
Smacznego:-).
wydrukwydruk bez zdjęć