Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2812.20150

215

Syrop miodowo-imbirowy

Syrop przygotowuje si? bardzo szybko. Po?šczenie imbirowo-cytrynowo-miodowe uodparnia, zabija zarazki, ale przy okazji bardzo dobrze smakuje:-).

  • 4-5 cm kawalek imbiru
  • 3/4 szkl. miodu
  • 1/2 cytryny
  • 2,5 szklanki wody

Zetrzyj imbir na tarce, na grubych oczkach. Wlej wod? do garnka, wrzu? starty imbir i gotuj ca?o?? przez 20 minut. Przeced?. Odstaw, aby p?yn nieco ostyg?, po czym dodaj miód oraz sok z cytryny. Dobrze wszystko wymieszaj. Syrop trzymaj koniecznie w lodówce. Pij go ?y?kš trzy razy dziennie lub dolewaj sporo do herbaty:-). Syrop jest idealny na okres jesienno-zimowy.

Smacznego i na zdrowie:-)

*Przepis pochodzi ze strony: http://www.martolowe.blogspot.com/. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry