Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1003.20180

215

Stek z tu?czyka na warzywnym spaghetti

Taki obiad przygotujecie naprawd? szybko. Tu?czyk sk?ada si? z mi?sa o wysokiej zawarto?ci bia?ka, a tak?e niskiej kaloryczno?ci. Ryb? przygotowa?am z warzywnym spaghetti, sk?adajšcym si? z marchewki i cukinii.

  • 200 g tu?czyka (dwa kawa?ki)
  • du?a marchew
  • ma?a cukinia
  • oliwa z oliwek
  • szczypiorek lub pietruszka do posypania
  • przyprawy: kurkuma, sól, pieprz cytrynowy, bia?y pieprz

Umytš ryb? przypraw pieprzem i solš, polej oliwš z oliwek z ka?dej strony. Odstaw na 30 minut.

W mi?dzyczasie zrób spaghetti: obierz marchew, umyj cukini?. Obieraczkš do warzyw zrób wzd?u? bardzo cienkie plastry, a pó?niej pokrój drobniej na "makaron". Sparz warzywa przez 30 sekund: zalej goršcš wodš, po czym odlej po up?ywie tego czasu. Przypraw warzywa do smaku kurkumš, solš i bia?ym pieprzem. Dolej równie? odrobin? oliwy, wymieszaj dok?adnie.

Usma? stek z tu?czyka, po 4-5 minut z ka?dej strony. Ryb? podawaj z goršcym spaghetti, polej oliwš z patelni, posyp posiekanš zieleninš.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry