Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1304.20190

215

S?ony karmel

Lubicie s?ony karmel? Ja wprost uwielbiam! I naprawd? mam do niego takš s?abo??, ?e mog? tak krš?y? i krš?y? i podjada? i podjada?:-). 

 

  • 50 g cukru
  • 1/3 ?y?eczki soli
  • ?y?ka mas?a
  • 100 ml ?mietany kremówki

Rozpu?? cukier na patelni. Gdy zacznie bršzowie?, dodaj sól, a tak?e ?mietan?. Ca?y czas mieszaj i trzymaj na ma?ym ogniu, a? uzyskasz g?adki sos. Na koniec dodaj mas?o, wymieszaj. S?ony karmel mo?esz przela? do s?oiczka.

Mo?na go pó?niej przechowywa? w lodówce. Wtedy zrobi si? bardziej g?sty.

 

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry