Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2312.20150

410

?led? pod pierzynkš

?led? "pod pierzynkš", czyli p?aty ?ledziowe przykryte mieszankš ?mietany, jogurtu, jab?ek oraz cebuli. Czy ta potrawa go?ci równie? na Waszym stole?;-)

  • 4 p?aty ?ledziowe
  • 1 du?e jab?ko
  • 1/2 cebuli
  • ?y?eczka soku z cytryny
  • 2 ?y?ki kwa?nej ?mietany
  • 2 ?y?ki jogurtu naturalnego
  • przyprawy: ?wie?o zmielony pieprz, suszony koperek lub pietruszka

P?aty wymocz w zimnej wodzie, do momentu, a? nie b?dš takie s?one. Pokrój je w szersze paski. Po?šcz w misce jogurt, ?mietan?. Jab?ko zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebul? drobno posiekaj i dodaj wszystko do ?mietany. Wymieszaj, przypraw pieprzem, dolej sok z cytryny i koperek lub pietruszk?. Uk?adaj warstwy w misce: ?ledzie, na to sos i tak do ko?ca. Sa?atka musi si? przegry?? w lodówce kilka godzin, cho? najlepiej jest zostawi? w lodówce na ca?š noc.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry