Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1103.20190

320

Serniczki ze solonym karmelem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solony karmel bije rekordy popularno?ci w wielu deserach: jest w kremach, lodach, polewach, w czekoladzie. Lubicie ten smako?yk?:-) Ja baaaardzo. Potrafi? go je?? bez niczego, a najbardziej lubi? te chrupišce, ma?e kawa?eczki w g?stej masie:-). Upiek?am serniczki ze s?onym karmelem. Doda?am go zarówno do masy serowej oraz jako polew?.

Spód:

  • 100 g czekoladowych ciastek
  • 3 ?y?ki mas?a

Masa serowa:

  • 250 g twarogu ?mietankowego
  • 1 jajko
  • 2 ?y?ki s?onego karmelu
  • 2 ?y?ki cukru
  • cukier waniliowy
  • ?y?ka mški ziemniaczanej

S?ony karmel:

  • 4 ?y?ki cukru
  • 1/3 ?y?eczki soli
  • ?y?ka mas?a
  • 100 ml ?mietany kremówki

Przygotuj s?ony karmel: rozpu?? na patelni cukier. Gdy zacznie bršzowie?, dodaj sól, a tak?e ?mietan?. Ca?y czas mieszaj mas? i trzymaj na ma?ym ogniu, a? uzyskasz g?adkš mas?. Na koniec dodaj mas?o, wymieszaj. S?ony karmel mo?esz przela? do s?oiczka. Mo?na go pó?niej przechowywa? w lodówce.

Zmiksuj ser z cukrem, mškš oraz s?onym karmelem. Dodaj jajko, krótko zmiksuj. 

Roztopione mas?o wylej na pokruszone ciastka. Tak przygotowane wy?ó? na dno papilotek jako cienkš warstw?, wyrównaj. Na to wy?ó? mas? serowš. Piecz serniczki w temp. 150 st.C przez 30 minut. Przestud? serniczki w uchylonym piekarniku. Na koniec polej karmelem, udekoruj sezamem.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry