Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1506.20160

210

Sa?atka ze szpinakiem i ?urawinš

Sa?atka ze szpinakiem, zapiekanym camembertem oraz ?urawinš ?wietnie nadaje si? tak naprawd? na ka?dš okazj?. Na Euro 2016 te?:-). Je?eli wi?c przychodzš do Was go?cie, aby oglšda? wspólnie kolejne mecze, a Ty nie masz pomys?u na pocz?stunek, to zdecydowanie polecam t? zielonš, szybkš sa?atk?:-)

Sa?atka:

  • 120 g sera camembert                                                                                 
  • 3 ?y?ki ?urawiny w s?oiku
  • 300 g ?wie?ego szpinaku
  • 200 g pomidorków papryczkowych lub koktajlowych
  • ?y?ka bu?ki tartej
  • olej do sma?enia sera

Sos:

  • 4 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 1 ?y?ka soku z cytryny
  • 1 ?y?eczka p?ynnego miodu
  • 1 ?y?ka musztardy (polecam bardziej ostrš)
  • sól, ?wie?o zmielony pieprz

Umyty szpinak roz?ó? na p?askim talerzu. Pomidorki przekrój na pó? i rozsyp na szpinaku. Wszystkie sk?adniki sosu wymieszaj energicznie w ma?ym s?oiku. Posól i popieprz do smaku. Ser pokrój na kilka kawa?ków, obtocz je w bu?ce, po czym usma? na z?oty kolor na oleju. Nie przejmuj si?, je?eli ser si? troch? stopi. Sa?atka b?dzie jeszcze lepsza:-). U?ó? ser na szpinaku oraz zrób kilka kleksów z ?urawiny.

Ca?o?? polej sosem. Do sa?atki mo?na równie? doda? pra?one pestki dyni lub s?onecznika.

Smacznego:-)

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry