
420
Sałatka z tuńczykiem i ananasem
Sałatkę przygotowuje się bardzo szybko, ale najlepiej wsadzić ją do lodówki na ok. 2 godziny przed podaniem. Połączenie tuńczyka, ananasa i kukurydzy daje świetny efekt i na pewno zadowoli każdego, kto lubi różne smaki na talerzu.
- ½ puszki kukurydzy
- 20 g rodzynek
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- puszka ananasa (zostaw 3 łyżki soku)
- 2 łyżki majonezu light (najlepiej Winiary)
- ¾ puszki kukurydzy
- przyprawy: sól, pieprz
Zalej rodzynki gorącą wodą, niech trochę zmiękną. Odcedź kukurydzę na durszlaku, a z tuńczyka odlej wodę. Wsyp do dużej miski tuńczyka, kukurydzę. Ananasa pokrój na mniejsze kawałki i dodaj również do miski. Na koniec dorzuć wymoczone rodzynki, sok z ananasów oraz majonez, przypraw do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
Smacznego:-)
wydrukwydruk bez zdjęć