
210
Sałatka z porem i szynką
Tę sałatkę przygotowuje się bardzo szybko, a efekt jest imponujący. Sałatka jest wyrazista w smaku i nadaje się na każdą okazję.
- duży por
- 2 jajka
- 100 g szynki
- 2 kiszone ogórki
- 50 g startego sera
- 3 łyżki majonezu, np. Winiary
- przyprawy: pieprz i sól
Przekrój por wzdłuż na pół, a później na cienkie półkrążki. Sparz go gorącą wodą, po czym odciśnij na sitku i przełóż do miski. Ugotuj na twardo jajka, przestudź. Szynkę, jajka oraz ogórki pokrój w drobną kostkę. Przełóż wszystko do miski, dodaj starty ser, majonez i przyprawy do smaku. Wymieszaj dokładnie, włóż do lodówki. Sałatka najlepiej smakuje po 2-3 godzinach, jak się trochę "przegryzie".
Smacznego:-)
wydrukwydruk bez zdjęć