Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1905.20190

225

Sałatka z pieczarkami, oliwkami i rokpolem

Ciekawe połączenie, jeszcze ciekawszy smak:-) Wypróbujcie koniecznie:-). 

  • 15 dag szynki
  • 30 dag pieczarek
  • 10 dag sera rokpol
  • ogórek
  • 2 dag posiekanych orzechów włoskich
  • 5 dag zielonych oliwek
  • 50 ml jogurtu naturalnego
  • łyżka majonezu
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Obierz pieczarki ze skórki, włóż do wrzątku i gotuj przez 2-3 minuty. Odcedź, ostudź i skrop sokiem z cytryny. Przestudzone pieczarki pokrój w plastry. Szynkę i ser pokrój w kostkę. Ogórek przekrój wzdłuż, a następnie na półplasterki. Odsączone oliwki pokrój z kolei na plasterki. Przełóż wszystko do miski, dodaj posiekane orzechy.

Jogurt wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem, wymieszaj i dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry