
425
Sałatka jajeczna z groszkiem
Sałatka nadaje się na wiele różnych okazji. Zdecydowanie dla smakoszy jajek:-). Sałatkę przygotowuje się bardzo szybko, ale najlepiej ją zrobić wieczorem, aby się "przegryzła" przez noc w lodówce.
- 7 jajek
- pół puszki groszku
- 2 czubate łyżki majonezu
- łyżka bardzo drobno posiekanego pora
- 5 dag startego na grubych oczkach sera żółtego
- 2 łyżki ketchupu
- przyprawy: sól, pieprz
To typ sałatki, którą układa się warstwami na talerzu. Ugotuj jajka na twardo. Pokrój je na płaskim talerzu na mniejsze cząstki, dodaj majonez i wymieszaj wszystko dokładnie. Dobrze przypraw solą i pieprzem, aby sałatka nie była mdła. Posyp całość posiekanym porem, posyp groszkiem, a na końcu dodaj starty ser. Udekoruj całość kleksami z ketchupu i gotowe:-).
Wstaw sałatkę do lodówki. Najlepiej smakuje po 2-3 godzinach.
Smacznego:-)
wydrukwydruk bez zdjęć