Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1903.20180

210

Sa?ata z indykiem, granatem i pomidorkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty" - chcia?oby si? za?piewa? za Markiem Grechutš:-). Sšdzšc jednak po prognozie pogody na najbli?sze dni, na wiosn? w pe?nym rozkwicie b?dziemy musieli jeszcze troch? poczeka?. Aby umili? sobie ten czas, proponuj? zrobi? dobrš sa?at? z kolorowymi pomidorkami, krwistoczerwonym granatem i chrupišcš, zielonš sa?atš rzymskš. Zróbcie koniecznie;-)

 

  • 2 ma?e sa?aty rzymskie
  • 100 g pomidorków koktajlowych: czerwonych i ?ó?tych
  • 150 g mi?sa z uda indyka
  • granat
  • awokado

Sos:

  • ?y?eczka musztardy
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • sok z granatu
  • sól, pieprz

Mi?so z indyka podsma? na patelni, po czym pokrój je na plastry. Sa?at? porwij na mniejsze kawa?ki. U?ó? jš na du?ym talerzu. Granat przekrój na pó?, z jednej po?ówki wyci?nij sok. Z drugiej po?ówki wy?uskaj ziarenka. Pomidorki przekrój na pó?, a obrane awokado pokrój na plastry. Na sa?acie u?ó? indyka, pó?niej pomidorki, awokado i ziarenka granatu.

Sos: wszystkie sk?adniki wymieszaj dok?adnie w s?oiku. Sa?at? polej sosem. Na koniec dodaj odrobin? ?wie?o zmielonego pieprzu.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry