Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0309.20170

215

Sa?ata z glazurowanym kurczakiem

Produkty z firmy Octim towarzyszš mi ju? od jakiego? czasu. Dzisiaj przygotowa?am sa?at? z kurczakiem, którego marynowa?am w glazurze o smaku czarnej porzeczki. Efekt: bardzo ciekawy smak i kolor:-). Do sa?aty doda?am równie? pomidorki koktajlowe, fet?, winogrono, a wszystko zala?am sosem na bazie octu s?odowego. Smaki doskonale si? uzupe?nia?y. 

Sa?ata:

  • g?ówka sa?aty mas?owej
  • 50 g sera feta
  • 400 g fileta z kurczaka
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g bia?ego winogrona bez pestek
  • ?y?ka glazury balsamicznej Octim (u mnie smak czarnej porzeczki, ale polecam te? o smaku figi)
  • olej do sma?enia
  • przyprawy: sól, pieprz

Sos:

  • ?y?ka octu s?odowego Octim
  • ?y?eczka p?ynnego miodu
  • ?y?eczka ostrej musztardy
  • przyprawy: sól, pieprz

Zamarynuj kurczaka w glazurze balsamicznej, przypraw i odstaw na godzin?. Po tym czasie usma? kurczaka na oleju, od?ó? do przestygni?cia, po czym pokrój w plastry.

Sa?at? pokrój w paski, wrzu? do miski. Pomidorki koktajlowe i winogrono przekrój na pó?, dodaj do sa?aty. Fet? pokrój w kostk?. Do s?oika wlej sk?adniki na sos, przypraw i wymieszaj do uzyskania g?adkiego sosu. U?ó? kurczaka na sa?acie, polej ca?o?? sosem. Podawaj od razu.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry