Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2412.20140

540

Ryba po grecku

Czy Wy te? przygotowujecie na wigilijny stó? ryb? po grecku? My jš bardzo lubimy, poni?ej przepis, który mo?na modyfikowa? w zale?no?ci od w?asnego upodobania:-).

  • 80 dag fileta z dorsza
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 3 ?y?ki mas?a
  • suszona pietruszka
  • zšbek czosnku
  • mška do oprószenia ryby
  • olej do sma?enia ryby
  • 2-3 ?y?eczki koncentratu pomidorowego
  • przyprawy: sól, ?wie?o zmielony pieprz, s?odka papryka

 

Pokrój ryb? na mniejsze kawa?ki, przypraw, oprósz mškš z obu stron i usma?. Posiekaj cebul? oraz czosnek, a marchew pokrój w cienkie talarki. Wszystkie warzywa poddu? na ma?le, a? zrobiš si? mi?kkie. Na koniec je przypraw i dodaj pomidory z puszki oraz koncentrat. Uk?adaj warstowo w misce: kawa?ki ryby, pomidorowy farsz i tak do ko?ca. Wsad? do lodówki na min. 2 h.

Smacznego na ten ?wišteczny czas!:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry