Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2110.20130

430

Roladki nale?nikowe z ?ososiem

Roladki ?wietnie nadajš si? na ka?dš imprez?, przyj?cie, poniewa? podaje si? je na zimno. Z czym je po?šczy?? Z ketchupem lub sosem czosnkowym, albo zje?? bez ?adnego dodatku:-).

10-12 roladek

  • 200 g mški pszennej
  • ½  szkl. mleka
  • szkl. wody
  • 1 jajko
  • gar?? listków roszponki
  • 150 g w?dzonego ?ososia
  • 10 g sera ple?niowego
  • 1 opakowanie serka Philadelphia
  • olej lub mas?o do sma?enia
  • sos czosnkowy (patrz: tartaletki na pikantnie) lub ketchup jako dodatek
  • przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka w proszku

Z mški, jajka, wody i mleka przygotuj ciasto na nale?niki. Ja zawsze przyprawiam ciasto nale?nikowe, wi?c proponuj? i Wam doda? troch? pieprzu, soli i ostrej papryki. Wyrazisty smak jest najwa?niejszy:-) . Usma? cienkie nale?niki. Rozk?adaj je pó?niej na du?ym talerzu, smaruj serkiem , uk?adaj ?ososia oraz listki roszponki. Wszystko to posyp startym serem ple?niowym i odrobinš [(lub wi?cej, jak wolisz bardziej pikantne;-)] papryki i zawijaj nale?niki w rolad?, po czym pokrój jš na mniejsze kawa?ki. Mo?na podawa? od razu.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry