Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0802.20190

220

Pudding z tapioki z musem truskawkowym

Je?li kto? raz spróbuje puddingu z tapioki, ten zawsze b?dzie ju? do niego wraca?:-). Aksamitny, z widocznymi per?owymi kuleczkami rozp?ywa si? wprost w ustach. Co to jest tapioka?  Tapioka to produkt o wysokiej zawarto?ci skrobi, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Tapioka pochodzi z manioku, który wyglšda jak bulwa o pod?ó?nym kszta?cie. Maniok ro?nie g?ównie w Ameryce Po?udniowej. Granulki tapioki, bo w takim wydaniu u?y?am jej do puddingu, sš bardzo wydajne.

 

Pudding:

  • 1/3 szklanki tapioki w granulkach
  • 2 szklanki mleka
  • 1 cukier waniliowy z prawdziwš waniliš
  • ?y?eczka cukru

Mus truskawkowy:

  • 30 dag mro?onych truskawek
  • ?y?ka cukru

Rozmro?one truskawki zmiksuj razem z cukrem, aby uzyska? konsystencj? musu.

Wlej do rondelka mleko i gdy b?dzie ju? ciep?e, wsyp tapiok? oraz dodaj cukier. Mleko trzeba bardzo cz?sto miesza?, a? zg?stnieje. Przestudzony pudding roz?ó? do deserowych pucharków. Na pudding dodaj mus, którego kwaskowaty smak doskonale komponuje si? z mlecznym puddingiem. Deser mo?e by? przechowywany w lodówce nawet do czterech dni.

Smacznego :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry