Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urz─ůdzeniu. Pozostaj─ůc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuj─Ö czytaj wi─Öcej

0802.20190

220

Pudding z tapioki z musem truskawkowym

Je┼Ťli kto┼Ť raz spr├│buje puddingu z tapioki, ten zawsze b─Ödzie ju┼╝ do niego wraca─ç:-). Aksamitny, z widocznymi per┼éowymi kuleczkami rozp┼éywa si─Ö wprost w ustach. Co to jest tapioka?  Tapioka to produkt o wysokiej zawarto┼Ťci skrobi, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Tapioka pochodzi z manioku, kt├│ry wygl─ůda jak bulwa o pod┼é├│┼╝nym kszta┼écie. Maniok ro┼Ťnie g┼é├│wnie w Ameryce Po┼éudniowej. Granulki tapioki, bo w takim wydaniu u┼╝y┼éam jej do puddingu, s─ů bardzo wydajne.

 

Pudding:

  • 1/3 szklanki tapioki w granulkach
  • 2 szklanki mleka
  • 1 cukier waniliowy z prawdziw─ů wanili─ů
  • ┼éy┼╝eczka cukru

Mus truskawkowy:

  • 30 dag mro┼╝onych truskawek
  • ┼éy┼╝ka cukru

Rozmro┼╝one truskawki zmiksuj razem z cukrem, aby uzyska─ç konsystencj─Ö musu.

Wlej do rondelka mleko i gdy b─Ödzie ju┼╝ ciep┼ée, wsyp tapiok─Ö oraz dodaj cukier. Mleko trzeba bardzo cz─Östo miesza─ç, a┼╝ zg─Östnieje. Przestudzony pudding roz┼é├│┼╝ do deserowych puchark├│w. Na pudding dodaj mus, kt├│rego kwaskowaty smak doskonale komponuje si─Ö z mlecznym puddingiem. Deser mo┼╝e by─ç przechowywany w lod├│wce nawet do czterech dni.

Smacznego :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdj─Ö─ç
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
tre┼Ť─ç

Prosz─Ö narysowa─ç poni┼╝szy kszta┼ét zaczynaj─ůc od kropki, nie przerywaj─ůc rysowania:

Ta przegl─ůdarka nie obs┼éuguje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do gˇry