Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1309.20130

440

Pstršg w pomidorach

Dzi? proponuj? pyszne, sycšce i lekkie danie, tzw. jednopaletlniowe:-). Pstršga przyrzšdza si? bardzo szybko , a jak b?dzie si? dusi? w pomidorach, to gwarantuj?, ?e otrzymacie soczystš ryb?. Pstršg jest jeszcze w sklepach w bardzo przyst?pnej cenie (Lidl, Biedronka), a na dodatek ma bardzo ma?o o?ci.

  • 4 sprawione pstršgi
  • ?y?ka cukru
  • 1 cytryna
  • ?y?eczka kolendry
  • 10 ma?ych ziemniaków
  • 2 puszki pomidorów
  • szklanka mleka
  • 3 zšbki czosnku
  • 1/2 pora
  • 3 ma?e marchewki
  • ?y?eczka kolendry
  • ?y?eczka pietruszki
  • 5 dag mas?a
  • przyprawy: papryka s?odka, chili, sól, pieprz, kurkuma

Por pokrój w plastry, ziemniaki w kostk? ok. 1 cm, marchewki w talarki, natomiast czosnek w cienkie plastry. Rozgrzej patelni?, dodaj mas?o oraz pomidory z puszki, czosnek, cukier, sok z po?owy cytryny oraz mleko. Ca?o?? dusi? ok. 5 min, pó?niej doda? marchewk?, ziemniaki i dusi? kolejne 15. Po tym czasie doda? ryb? i wszystko przyprawi? solš, pieprzem i pozosta?ymi przyprawami. Ryba ma by? prawie przykryta sosem i warzywami, zawsze mo?na dola? wody. Dusi? do mi?kko?ci ziemniaków, ryba b?dzie gotowa po ok. 20 minutach.

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry