Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2312.20200

215

Pstrąg łososiowy w marynacie

Na stole wigilijnym co roku lądują bardzo różne ryby. Nie wszyscy są zwolennikami karpia i śledzia, więc szukają innych, smacznych opcji przygotowania ryb. Jedną z wielu możliwości jest na przykład upieczenie pstrąga łososiowego, do czego zachęcam w dzisiejszym wpisie;-).

 

  • duży płat fileta z pstrąga łososiowego                                              
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka płynnego miodu
  • koperek
  • olej rzepakowy
  • masło
  • cytryna
  • pieprz cytrynowy

 

Oczyść rybę i pokrój ją na mniejsze kawałki. Przygotuj marynatę. W misce lub głębokim talerzu wymieszaj sos sojowy z miodem. Dodaj łyżkę oleju. Zalej marynatą rybę i odstaw na min. 2 h. Po tym czasie wyciągnij rybę z marynaty, popieprz z każdej strony, posyp posiekanym koperkiem i usmaż rybę na oleju z dodatkiem masła. Na koniec możesz jeszcze polać pozostałym sosem upieczoną rybę.

Smacznego :-)

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do gry