Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0503.20150

420

Porowy krem z rokpolem i oregano

Krem zniknš? w mgnieniu oka, wi?c to tyle, je?eli chodzi o przechwa?ki:-). Zup? przygotowuje si? bardzo szybko. Bardzo polecam Wam jš poda? z grzankami, najepiej razowymi-?wietnie podkre?lajš smak kremu.

 

  • 2 pory
  • 1 zšbek czosnku                                                                   
  • 2 ?y?ki mas?a
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 2 ?y?ki kwa?nej ?mietany 12-18%
  • 20 dag sera rokpol
  • 3-4 ga?šzki ore
  • 1 ga?šzka tymianku
  • przyprawy: sól, pieprz, ga?ka muszkato?owa

+ 2-3 kromki razowego pieczywa

Oczy?? dok?adnie por, pokrój go na czšstki Nie musisz rbbi? tego zbyt skrupulatnie, ca?o?? i tak zostanie zmiksowana:-). Na rozgrzanym ma?le poddu? ok. 5 minut por oraz dodaj czosnek, posól odrobin?. Prze?ó? wszystko do garnka,  wktórym b?dziesz gotowa? zup?, po czym zalej bulionem. Gotuj, a? por b?dzie mi?kki, po czym zmiksuj ca?o??. Dodaj cz??? sera, niech si? rozpu?ci w zupie, przypraw do smaku. Na koniec doaj ?mietan? wymieszanš z odrobinš zupy.

Pokrój pieczywo na ma?e kwadraciki. Na rozgrzanej i suchej patelni podsma? je, a? si? zrumieniš, po czym prze?ó? do miski.

Podawaj goršcy krem z grzankami, pokruszonym serem oraz ga?šzkš oregano.

Smacznego!:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry