Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2805.20160

315

Placki z bia?ej fasoli

Placuszki z bia?ej fasoli mo?na je?? same, albo z dodatkami ró?nych sa?at czy sosów. ?wietnie smakujš zarówno na ciep?o, jak i na zimno.

  • 1 i 1/2 szkl. bia?ej fasoli typu "Ja?"
  • 1 cebula
  • 1 zšbek czosnku                                                                              
  • 2 jajka
  • 3-4 ga?šzki ?wie?ego tymianku
  • olej
  • 2 ?y?ki oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz, czerwona s?odka papryka

Namocz fasol? w zimnej wodzie, najlepiej na ca?š noc. Ugotuj do mi?kko?ci fasol? w lekko osolonej wodzie. Prze?ó? do miski. Cebul? posiekaj w drobne piórka, po czym usma? jš na dwóch ?y?kach oleju. Prze?ó? cebul? do miski, dodaj przyprawy, jajka, oliw? oraz przepuszczony przez prask? czosnek. Na koniec dodaj posiekany tymianek, wymieszaj, odstaw na 15 minut. Niech sk?adniki si? dobrze wymieszajš. Ciasto b?dzie mia?o konsystencj? ciasta na pancake lub na inne placki nale?nikowe.

Piecz placuszki na oleju, na z?oty kolor.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry