Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1403.20141

660

Placki dyniowo-ziemniaczane

Lubi? wymy?la? ró?ne wersje placków ziemniaczanych. Od jakiego? czasu zasmakowa?am w?a?nie w plackach z dyniš. Jedli?cie kiedy? takie? Bardzo polecam je na obiad.

 

  • 70 dag dyni
  • 1,5 kg ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 5-6 ?y?ek mški pszennej (w zale?no?ci od konsystencji)
  • olej do sma?enia
  • przyprawy: sól, pieprz, ga?ka muszkato?owa, suszona pietruszka, mielony kminek

Zetrzyj dyni? i cebul? na drobnych oczkach, natomiast ziemniaki na wi?kszych. Uwielbiam takie po?šczenie. Placki starte na wi?kszych oczkach sš o niebo smaczniejsze.

Wbij jajka do przygotowanej masy, dodaj mšk?, przyprawy i wszystko bardzo dobrze wymieszaj. Nale?y wrzuci? naprawd? sporo przypraw, najlepiej posmakowa? mas? przed upieczeniem placków. Ja robi? tak zawsze, niewa?ne, czy co? jest surowe, czy nie.

Sma? na rozgrzanym oleju, najlepiej mniejsze placki, lepiej si? przewracajš.

SMACZNEGO:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
komentarzeMonikabardzo dobre placki, probowalam, polecam:)dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry