Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urz─ůdzeniu. Pozostaj─ůc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuj─Ö czytaj wi─Öcej

0804.20140

420

Pikantna zupa z kurczakiem i kukurydz─ů

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupa, kt├│r─ů przygotowa┼éam, jest zdecydowanie dla os├│b, kt├│re uwielbiaj─ů ostry smak potraw.  Zupa jest do┼Ť─ç g─Östa i syc─ůca. Przepis pochodzi od Pascala Brodnickiego. Nieco go zmodyfikowa┼éam.

 

  • 200 g kukurydzy z puszki
  • 40 dag fileta z piersi kurczaka
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ┼éy┼╝ki oliwy
  • ½ papryczki chili
  • 1 ┼éy┼╝ka m─ůki
  • 200 ml soku pomidorowego
  • 1,5 bulionu warzywnego
  • 1 ┼éy┼╝ka posiekanej ┼Ťwie┼╝ej pietruszki
  • przyprawy: s├│l

Zagotuj bulion. Mi─Öso opr├│sz sol─ů, obsma┼╝ na oliwie (po 3 minuty z ka┼╝dej strony). Powinno by─ç lekko zrumienione, ale w ┼Ťrodku jeszcze surowe. Obsma┼╝one mi─Öso prze┼é├│┼╝ na talerz, a na t┼éuszczu zeszklij pokrojon─ů drobno cebul─Ö. Opr├│sz m─ůk─ů  i zasma┼╝ mieszaj─ůc. Wsyp j─ů do garnka z bulionem i zagotuj na wi─Ökszym ogniu. Kurczaka pokr├│j w drobn─ů kostk─Ö, a kukurydz─Ö odced┼╝.

Do garnka wsyp kukurydz─Ö, dodaj mi─Öso oraz sok pomidorowy. Gotuj ok. 5-10 minut. Na koniec pos├│l do smaku, wsyp pietruszk─Ö i wymieszaj.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdj─Ö─ç
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
tre┼Ť─ç

Prosz─Ö narysowa─ç poni┼╝szy kszta┼ét zaczynaj─ůc od kropki, nie przerywaj─ůc rysowania:

Ta przegl─ůdarka nie obs┼éuguje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do gˇry