Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0804.20140

420

Pikantna zupa z kurczakiem i kukurydzš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupa, którš przygotowa?am, jest zdecydowanie dla osób, które uwielbiajš ostry smak potraw.  Zupa jest do?? g?sta i sycšca. Przepis pochodzi od Pascala Brodnickiego. Nieco go zmodyfikowa?am.

 

  • 200 g kukurydzy z puszki
  • 40 dag fileta z piersi kurczaka
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ?y?ki oliwy
  • ½ papryczki chili
  • 1 ?y?ka mški
  • 200 ml soku pomidorowego
  • 1,5 bulionu warzywnego
  • 1 ?y?ka posiekanej ?wie?ej pietruszki
  • przyprawy: sól

Zagotuj bulion. Mi?so oprósz solš, obsma? na oliwie (po 3 minuty z ka?dej strony). Powinno by? lekko zrumienione, ale w ?rodku jeszcze surowe. Obsma?one mi?so prze?ó? na talerz, a na t?uszczu zeszklij pokrojonš drobno cebul?. Oprósz mškš  i zasma? mieszajšc. Wsyp jš do garnka z bulionem i zagotuj na wi?kszym ogniu. Kurczaka pokrój w drobnš kostk?, a kukurydz? odced?.

Do garnka wsyp kukurydz?, dodaj mi?so oraz sok pomidorowy. Gotuj ok. 5-10 minut. Na koniec posól do smaku, wsyp pietruszk? i wymieszaj.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry