Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2404.20180

215

Pieczarki nadziewane czerwonš soczewicš

Pieczarki nadziewane czerwonš soczewicš to dobra alternatywa na ciep?š kolacj?, lunch, brunch. To równie? smaczna opcja dla osób, które sš na diecie: pieczarki sš niskokaloryczne, a czerwona soczewica dostarcza du?o potrzebnych dla organizmu sk?adników, jak np.: witaminy z grupy B, witamin? K oraz potas, ?elazo, cynk, fosfor, magnez, etc. Wi?cej mo?ecie poczyta? o soczewicy tutaj.

  • ok. 12-14 mniejszych pieczarek lub 8 wi?kszych
  • 3/4 szkl. czerwonej soczewicy
  • 1/2 cebuli                                                                            
  • du?y zšbek czosnku
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • olej
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, s?odka, czerwona papryka

+ jogurt naturalny (w wersji wegetaria?skiej) lub sojowy (w wersji wega?skiej), naczynie do zapiekania

 

Soczewic? przesyp na sito i op?ucz dwa, trzy razy. Ugotuj jš w lekko osolonej wodzie do mi?kko?ci. Odsšcz, prze?ó? do miski. Na patelni podsma? drobno posiekanš cebul? i czosnek. Dodaj soczewic?, przypraw do smaku, dodaj posiekanš pietruszk?. 

Pieczarki obierz ze skórki. Na?ó? farsz do ka?dej z nich i u?ó? w naczyniu. Polej pieczarki oliwš z oliwek. Piecz je w temp. 180 st. C przez 15 minut.

Podawaj z jogurtem lub polane oliwš.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry