Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

3006.20140

1010

?Pi?ciominutowe? ciasto z truskawkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na zbli?ajšcy si? koniec  sezonu truskawkowego koniecznie musia?am zrobi? ciasto, które zapewne ka?dy z Was zna. Proste w wykonaniu, oprószone lekko pudrem, z zatopionymi  truskawkami. Delikatne i puszyste, polecam:-).

 

  • 1 kg truskawek
  • 1 margaryna (w temperaturze pokojowej)
  • 1 i ½ szklanki drobnego cukru do wypieków
  • 6 jajek (w temperaturze pokojowej)
  • 3 szklanki przesianej mški pszennej
  • 1 ?y?eczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do oprószenia

 

Obrane z szypu?ek i umyte truskawki przekrój na pó?.

Ubij mikserem margaryn? z cukrem na g?adkš mas?. Dodawaj po jednym jajku, nadal ubijajšc, ale na mniejszych obrotach. Mšk? wymieszaj z proszkiem do pieczenia, po czym dodawaj partiami do ciasta i mieszaj do uzyskania g?adkiej konsystencji.

Przygotuj form?, wy?ó? papierem do pieczenia. Wylej na to mas?, u?ó? ? truskawki. Piecz przez ok. 40 minut w 180°C.

Smacznego:-)

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry