Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1701.20162

430

Paszteciki z soczewicš i suszonymi pomidorami

Wegetaria?ska wersja pasztecików jest absolutnie przepyszna:-). Czerwona soczewica, suszone pomidory i czosnek, a wszystko zapieczone w cie?cie francuskim.

 

  • 150 g czerwonej soczewicy
  • cebula
  • 2 zšbki czosnku
  • 5 suszonych pomidorów
  • jajko
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • olej do sma?enia
  • ?y?eczka czarnuszki lub sezamu
  • przyprawy: sól, ?wie?o zmielony pieprz, czerwona s?odka papryka, suszona bazylia

Ugotuj soczewic? do mi?kko?ci. Zajmie to ok. 5 minut. Cebul?, czosnek i suszone pomirory drobno posiekaj. Wrzu? posiekane warzywa na patelni? i lekko przysma? na oleju. Przestud? i dodaj do soczewicy. Dodaj równie? bia?ko, przypraw i wymieszaj. Rozbe?taj ?ó?tko.

Po?ó? p?at ciasta na stole lub stolnicy, przetnij na pó? wzd?u? ciasta. Roz?ó? farsz na ?rodek ka?dego paska, po czym zawi? w rulon. Posmaruj ciasto ?ó?tkiem. Potnij ciasto ostrym no?em uko?nie na mniejsze kawa?ki. Nie przejmuj si?, ?e farsz troch? wychodzi, to wszyst?o si? zapiecze i st??eje. Posyp czarnuszkš lub sezamem. Piecz paszteciki w tem. 200°C, przez ok. 15-20 minut. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paszteciki ?wietnie smakujš na ciep?o, bez dodatków, ale je?eli lubisz, to mo?na je podawa? z ró?nymi sosami czy bulionem warzywnym, barszczem.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
komentarzeMonikhej,sš wy?mienite, mia?am okazj? skosztowa?, lekkie, dobrze przyprawione,farsz tez odpowiednio dobrany,tylko robi? i je??:)ziarenka pieprzuCiesz? si?, ?e Ci smakowa?y:-)dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry