Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0611.20180

230

Papryki faszerowane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na pewno ka?dy z Was robi? przynajmniej raz w ?yciu faszerowane papryki:-). Dzisiaj prezentuj? Wam przepis na to warzywo z farszem wegetaria?skim.

Farsz:

  • 2 papryki czerwone
  • 100 g ry?u (woreczek)
  • 100 g pieczarek                                                                                        
  • 1 ma?a cebula
  • 2 zšbki czosnku
  • ?wie?y szczypiorek
  • olej
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma

Sos:

  • szklanka przecieru pomidorowego domowej roboty lub passate
  • ?y?ka startego parmezanu
  • przyprawy: sól, pieprz, s?odka czerwona papryka, li?cie laurowe, ziele angielskie

Przygotuj farsz: posiekaj drobno pieczarki, cebul? i czosnek. Podsma? ca?o?? na oleju, dodaj ugotowany ry? i przyprawy. Dodaj równie? posiekany szczypiorek, wymieszaj.

Papryki przekrój na pó?, wydrš? miš?sz, na?ó? farsz i u?ó? warzywa w naczyniu ?aroodpornym. Przecier wymieszaj z przyprawami, dodaj dwa li?cie laurowe, ziele angielskie. W razie potrzeby dodaj odrobin? cukru do smaku.

Zalej przecierem papryki, posyp parmezanem i piecz w temp. 180 st. C przez 30-35 minut.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry