Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0604.20140

215

Omlet z groszkiem i pieczarkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W kolejnej ods?onie cyklu „jajka na wiele sposobów” proponuj? omlet z groszkiem i pieczarkami. Na ?niadanie, na lunch, na obiad jako drugie danie, bšd? na kolacj?: jak kto lubi:-).

 

  • 1 ?y?ka mas?a
  • ¾ szklanki ugotowanego groszku
  • 5 dag pieczarek
  • 4 jajka
  • 1 ?y?eczka posiekanego szczypiorku
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Przygotuj patelni?, dodaj mas?o i poddu? na nim groszek. Posól do smaku. Pieczarki pokrój w plastry, wrzu? na patelni?, poddu? przez chwil?. Jajka rozbe?taj i przypraw. Wlej na patelni? i zmniejsz ogie?, niech si?  powoli zetnš. Na koniec dodaj cz??? posiekanego szczypiorku, z?ó? omlet na pó?. Pozosta?ym szczypiorkiem posyp omlet na talerzu.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry