Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2002.20140

335

Nale?niki ze szpinakiem i sosem czosnkowym

Wegetaria?skie nale?niki ze szpinakiem nadajš si? na obiad, kolacj? i okoliczno?ciowe przyj?cia. Polecam:-).

 

  • ½  szklanki mleka
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • ?y?ka majonezu
  • 2 zšbki czosnku
  • 350 g szpinaku (rozmro?onego)
  • 1 ?y?ka mas?a
  • olej do sma?enia
  • 1 jajko
  • 6 czubatych ?y?ek mški pszennej
  • 1 cebula
  • ¾ szklanki wody
  • przyprawy: sól, pieprz, suszona pietruszka

Sos czosnkowy: przygotowania najlepiej rozpoczš? od sosu, b?dzie si? w mi?dzyczasie „przegryza?”. Przygotuj miseczk?, wlej do niej jogurt, dodaj do niego rozgnieciony w prasce czosnek oraz majonez. Przypraw do smaku solš i pieprzem.

Nale?niki: we? naczynie, w którym b?dziesz przygotowywa?  ciasto na nale?niki. Wlej do niego wod?
i mleko, wbij jajko i wsyp mšk?, wszystko dobrze wymieszaj. Na koniec dorzu? przyprawy i pó? ?y?eczki suszonej pietruszki. Ja zawsze robi? ciasto bardziej rzadkie. ?atwiej si? rozprowadza po patelni, a ciasto jest pó?niej cudownie delikatne. To tak?e zas?uga dodanego mlekaJ. Usma? nale?niki.

Farsz: posiekaj do?? drobno cebul? i poddu? jš na ma?le. Dodaj szpinak i dobrze przypraw.

Na ka?dego nale?nika dodaj farsz, rozprowad?, zwi? w rulon. Tak przygotowane podsma? lekko na patelni. Podawaj goršce z sosem.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry