Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0606.20140

310

Mizuna z winogronem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mizun? posadzili?my w tym roku w szklarni i wyros?a naprawd? pi?knie. Nie jest zbyt wymagajšca w uprawie. Trzeba jš po prostu du?o podlewa?.
W smaku i wyglšdzie jest podobna do rukoli, cho? jest mniej wyrazista w smaku. Nie ma te? takiego intensywnego zapachu. Wyglšda jak sa?ata, ale pochodzi z rodziny kapustnych.

Zach?cam do odwiedzenia strony: http://www.ekoparapet.pl/2012/07/rzadkie-rosliny-mizuna.html.

 

  • 300 g mizuny
  • 5-6 winogron
  • 1 ?y?ka pestek s?onecznika
  • 2 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 1 ?y?eczka octu balsamicznego
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Umyj mizun?, osusz, wrzu? do miski. W oddzielnej miseczce wymieszaj oliw? z octem, przypraw
i wymieszaj. Winogrono przekrój na pó?, usu? pestki i wrzu? do miski. Nasiona s?onecznika upra? na suchej patelni i dodaj do miski. Wymieszaj wszystko i prosta sa?ata gotowa:-).

 

Smacznego!

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry