Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

3110.20170

420

Mini serniczki z dyniowym purée i malinowym sosem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szybki, odt?uszczony deser z serem w roli g?ównej. W przepisie nie u?y?am ?mietany kremówki, którš zazwyczaj dodaje si? do takich deserów. Do serniczków przygotowa?am sos malinowy. 

Przepis na 8 serniczków w formie do muffinek.

Serniczki:

  • 350 g twarogu, zmielonego minimum dwa razy                                 
  • 2 jajka
  • ¾ szklanki drobnego cukru
  • ?y?ka syropu waniliowego
  • 120 g purée z dyni
  • 2 ?y?ki mški pszennej

Sos malinowy:

  • 150 g mro?onych malin
  • 2 ?y?ki miodu
  • ?y?eczka mški ziemniaczanej

+ ma?a dynia, ok. 1,20 kg, 8 papilotek, forma do muffinek

Purée dyniowe: umytš i wydrš?onš dyni? pokrój na ma?e kawa?ki, nie obieraj jej. Piecz w temperaturze 160 st. C przez 30-35 minut, czyli do momentu, a? b?dzie mi?kka. Sprawd? to widelcem, powinien swobodnie wchodzi? w miš?sz. Wystud?, zmiksuj na g?adkš mas?.

Serniczki: zmielony twaróg wrzu? do miski, dodaj jajka, syrop waniliowy, cukier, purée z dyni oraz mšk?. Zmiksuj krótko wszystkie sk?adniki. W foremce do muffinek umie?? papilotki, roz?ó? w nich równomiernie mas? serowš. Piecz serniczki w temp. 150 st. C przez ok. 35 minut. Wystud?.

Sos malinowy: maliny prze?ó? do garnka, dolej 3/4 szkl. wody, zagotuj, a? maliny puszczš sok. Dodaj miód, wymieszaj, gotuj jeszcze 2 minuty. Odlej dwie ?y?ki soku do kubka, dodaj mšk?, wymieszaj i wlej do garnka. Zagotuj na ma?ym ogniu cišgle mieszajšc.

Serniczki podawaj z ciepym sosem malinowym.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry