Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1505.20180

45

Masło z awokado

Ta wersja masła jest tak naprawdę dla wszystkich. Dla tych, którzy są weganami i dla tych, którzy liczą kalorie. Dla osób, które chcą sobie urozmaicić dietę i szukają alternatywy dla tradycyjnego masła.

 

  • awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Obierz awokado, przekrój na pół, nie wyrzucaj pestki. Zmiksuj na gładką masę awokado z cytryną, szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem. Masło przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku z pestką w środku. Będzie wtedy wolniej czernieć.

Do masła można dodać również posiekaną pietruszkę lub szczypiorek.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do gry